Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sports expert Hanna Marklund vill se nya spelare i damlandslaget. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

SVT:s expert Hanna Marklund: ”Dags för nya spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige missar OS i Paris 2024.

Nu vill SVTs expert Hanna Marklund se förändring.

– Det är dags att man behöver få in nya spelare och nu finns det stora och bra möjligheter att göra det, säger hon.

Sverige förlorade med 1-0 mot Schweiz i Nations League vilket innebär att chansen att nå OS nästa sommar är borta.

SVTs expert Hanna Marklund vill betona att det är svårt att ta sig till OS men förklarar att hon är orolig inför framtiden.

– Det är inte så konstigt att man missar OS men Sverige har alltid tagit sig dit. Det som oroar mig är hur man presterat under Nations League som gjort att man blivit orolig.

Men nu vill Hanna Marklund se en förändring.

– Han har fått ut maximalt av de erfarna spelarna och jag tycker att man ska hylla dem. Men nu syns det tydligare att det är dags att man behöver få in nya spelare och nu finns det stora och bra möjligheter att göra det.

”Redo till EM 2025”

Vilka spelare syftar du på?

– Rosa Kafaji, Anna Sandberg, Hanna Lundkvist, Matilda Vinberg och Ellen Wangerheim i Hammarby. Hon har kommit tillbaka efter skadan och gjort en fantastisk säsong, hon är given i framtiden som en nummer nia där vi saknat alternativ. Det finns flera spelare som kommer att vara redo till EM 2025.

Varför tror du inte förbundskapten Peter Gerhardsson väljer att byta in fler yngre spelare?

– Jag tror att det handlar om att det faktiskt är ett landslag som presterat ruskigt bra när det har gällt, man har tagit sig till mästerskap och i avgörande lägen har man varit som bäst. Men nu är det dags för förändring, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.