Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund ser ett maktskifte och förklarar att övergången är bland de större i svensk historia på damsidan. Foto: SVT

SVT:s expert Hanna Marklund om Ellie Junetoft: ”Något som inte hänt på damsidan tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

14-åriga Ellie Junetoft lämnar Hammarby för Malmö.

Nu ger SVT:s expert Hanna Marklund sin syn på övergången.

– Det är en så stor övergång så pass tidigt som man inte sett tidigare. Det är ett skifte i damfotbollen, säger hon.

SVT Sport kunde tidigare under måndagen avslöja att Ellie Junetoft är klar för Malmö FF.

– Det är så klart jättestort och något som inte hänt på damsidan tidigare, att en så ung spelare väljer att gå till en konkurrerande storklubb, säger SVT Sports expert Hanna Marklund och fortsätter:

– Ellie är en supertalang, en mittfältare som man ser har avgjort Gothia Cup och när hon spelar med sina jämnåriga spelare är det så klart en spelare som ligger extremt långt framåt.

Hanna Marklund ser ett maktskifte och förklarar att den här övergången är bland de större i svensk historia på damsidan.

– Det är en av de större grejerna som hänt i svensk damfotboll, när det är så pass tidigt och det kommer bli någon typ av tronskifte där man behöver tänka annorlunda kring unga talanger. Klubbar behöver förbereda sig på ett helt annat sätt där man behöver skriva ungdomskontrakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.