Tabelljumbon vann efter drömmål

Tabelljumbon Kif Örebro mötte Djurgården på Stockholms Stadion. Det såg länge ut att sluta oavgjort men i 85:e minuten fick Hanna Terry en drömträff och avgjorde matchen.

Örebro har haft en tung start på säsongen i damallsvenskan. Laget ligger sist i tabellen och hade inför kvällens match bara vunnit en av tio matcher.

Fanny Andersson gav Örebro ledningen med 1-0 efter en tilltrasslad situation vid en hörna. Men Djurgårdens Tempest-Marie Norlin kvitterade i den 54:e minuten.

Det såg länge ut som om Örebro skulle få fortsätta ligga sist i tabellen ett tag till. Men med fem minuter kvar av matchen fick Hanna Terry till en drömträff och satte avgörande 2-1 för Örebro och fixade säsongens andra trepoängare. Segern innebär att Örebro lämnar jumboplatsen och går förbi både Göteborg och Hammarby i botten av tabellen.

Dahlkvist klev av

Örebros stjärna Lisa Dahlkvist fick kliva av matchen skadad. Men det ska inte vara någon fara med stjärnan inför EM.

– Det är lugnt, det var bara en muskel som krampade till, säger hon till SVT.