Foto: Bildbyrån

Tågstrejk skjuter upp match i Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-matchen mellan Brighton och Crystal Palace lördagen den 17 september skjuts upp redan nu. Detta beroende på att en strejk bland tågpersonal planeras.

Brighton lett av den förre Östersundstränaren Graham Potter, på väg till Chelsea, har gått som tåget i början av säsongen och är just nu fyra i tabellen. Den brittiska järnvägen har dragits med stora bekymmer de senaste veckorna och personalen har protesterat över att lönerna inte hållit emot den skenande inflationen.

Det finns planerade strejker för tågpersonalen och det gjorde att Brighton vände sig till Premier League för att få matchen uppskjuten, vilket beviljades.

”Vi har tagit hänsyn till hur svårt det skulle vara för fans från båda klubbarna att titta på matchen utan tillgång till järnvägsnätet och vi tittade på ett antal alternativ och olika beredskapsplaner”, skriver Brighton på sin hemsida.

Brighton tittade på olika alternativ samma helg där söndagen den 18 september var absolut senaste matchdag beroende på det landslagsuppehåll som träder i kraft veckan efter men fick inte ihop planeringen.

Något nytt datum är inte kommunicerat.

KLIPP: Haalands nya show – historisk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.