Thailändska tårarna efter målet

Uppdaterad
Publicerad

Efter 0-13 mot USA blev det känslosamt i Thailand när laget äntligen fick göra mål, 1-4 mot Sverige. Det blev tårar på bänken av storsponsorn Nualphan ”Madame Pang” Lamsam.

Tårar av upprättelse, enligt förbundskaptenen Nuengrutai Srathongvian.

– Det här målet betyder väldigt mycket för oss. Att spela mot ett så bra lag som Sverige betydde mycket för oss. Arbetet vi lagt ned visade sig vara värt det, säger hon på presskonferensen efter matchen.

Efter 0-13 mot USA i premiären förlorade Thailand bara med 1-5 mot Sverige. Men trots förlusten utbröt glädjetårar när Kanjana Sungngoen reducerade till 1-4 för det 34-rankade laget.

– Det här målet betydde väldigt mycket för oss. Att spela mot ett så bra lag som Sverige betydde mycket för oss. Arbetet vi lagt ned visade sig vara värt det, säger hon på presskonferensen efter matchen.

Kände du att målet i dag gjorde att ni fick upprättelse?

– Ja, det var rörigt senast och vi var besvikna. Även om vi gjorde mål i dag behöver vi bli bättre så att vi kommer ifatt de andra lagen, så att vi kan njuta av spelet i fortsättningen.

– Vi vill fortfarande ta oss vidare från gruppen och vi tror4 att vi kan göra det. Vi behöver många mål.

Trots jublet över ett mål framåt fortsätter Thailand mest att utmärka sig för sina mål bakåt. 18 baklängesmål är tangerat VM-rekord med Argentina (VM 2007) för flest insläppta under en VM-turnering.

Och då har Thailand en match mot Chile kvar att spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.