Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Therese Sjögran tror Caroline Seger får speltid på söndag. Foto: Bildbyrån

Therese Sjögran tror på Caroline Seger på söndag: ”Kommer slussa in henne”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger närmar sig comeback.

På söndag hoppas Therese Sjögran att mittfältaren får sina första minuter på planen efter den senaste skadan.

– Vi kommer slussa in henne så mycket vi bara kan, säger Rosengårds sportchef till SVT Sport.

Caroline Seger tränar för fullt efter muskelbristningen i vaden som hon ådrig sig i Sveriges landskamp mot Norge i april. Sportchef Therese Sjögran hoppas att mittfältaren ska få speltid redan på söndag när Rosengård gästas av Örebro.

– Hon tränar för fullt och hon ser bra ut, så det är jättekul. Mest kul för henne själv att hon är tillbaka och jätteskönt att vi kan börja använda henne igen, säger Sjögran.

– Vi kommer slussa in henne så mycket vi bara kan. Det är hennes status och hur hennes kropp mår som kommer styra speltiden, men det är klart att vi vill använda henne så mycket vi kan innan VM-uppehållet.

Seger var med i truppen redan mot Hammarby i måndags, men då ville man inte chansa.

Hur nära sin fulla kapacitet är hon i dagsläget?

– Det är nog en bit kvar. Hon har varit borta väldigt länge. Vi får ha tålamod och det får ta den tid det tar, men hon är fit och det är klart att det hjälper.

Mittfältaren har gjort få intervjuer under skadeperioden och Sjögran förklarar att det handlar om att hon ska få tid att fokusera på sin rehabiltering.

– Det är enklare att göra en intervju när du har spelat. Nu blir det säkert bara en massa frågor om hennes rehab och jag tror att hon är ganska trött på det. Jag hoppas att hon kan spela på söndag och så får ni massa intervjuer då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.