Mimmi Larsson är redo för spel igen. Foto: Bildbyrån

Sista chansen att nå drömmen: ”Jag har inget fokus på EM”

Uppdaterad
Publicerad

En överanstängning i baksida lår har satt Mimmi Larsson på läktaren under stora delar av våren.

Nu är anfallaren tillbaka i full träning och redo för cupfinalen mot Häcken på torsdag. Men tankarna på att nå EM-truppen har hon lagt bakom sig.

Mimmi Larsson har under senaste året varit precis på gränsen till landslaget. Hon fanns med på två landslagsläger förra året men fick inte plats i OS-truppen. Under våren hade Mimmi Larsson möjlighet att i Rosengårdströjan visa varför hon ska ha en plats i EM-truppen.

– Breaket jag fick nu är inte optimalt. Men jag har inget fokus på EM just nu. Jag vill bara komma tillbaka och spela fotboll och göra det bra, säger Mimmi Larsson till SVT Sport.

– Det är tråkig timeing. Det är klart att EM alltid varit något jag strävat efter men sett till de senaste veckorna har jag tagit bort all fokus från EM, säger hon.

Spelklar till finalen

Senast Mimmi Larsson spelade match var mot Häcken i slutet av april. En överansträning i baksida lår har ställt till det för anfallaren.

– Det är sådant som händer när man försöker vara explosiv, säger Rosengårdsspelaren med ett skratt.

Sedan förra veckan har Mimmi Larsson tränat för fullt med Rosengård. Hon är redo för cupfinalen mot Häcken på torsdag.

– Nu mår jag bra. Det har varit några tråkiga veckor. Jag ser fram emot en final mot Häcken, framförallt eftersom den är hemma på Malmö IP, säger hon.

KLIPP: Rosengård gjorde tre mål i mötet med Eskilstuna (20 maj 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård slog Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.