Tidigare Barça-presidenten arresterad

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare Barcelona-presidenten, Sandro Rosell och hans fru har arresterats i samband med en misstänkt penningtvätt genom deras företag i Brasilien, berättar spanska myndigheter.

Häktningarna handlar om en misstänkt penningtvätt avseende att köpa tv-rättigheter för tidigare matcher med det brasilianska fotbollslandslaget, meddelar flera spanska medier.

Tre andra personer har också häktats, men deras identiteter har inte släppts av de spanska myndigheterna.

Polisen sökte igenom parets kontor, hem, företag i Barcelona och andra platser i Spanien som en del av ”Operation Rimet”, med hänvisning till tidigare FIFA-presidenten, Jules Rimet.

Kan handla om 146 miljoner kronor

Myndigheterna har bekräftat att dessa genomsökningar gjordes angående påstått olagliga betalningar som Rosell och andra personer ska ha genomfört för att främja Brasiliens spel. Totalt kan det handla om 15 miljoner euro som har tvättats, vilket motsvarar ungefär 146 miljoner svenska kronor.

Sandro Rosell avgick som president i Barcelona 2014 sedan han anklagats lämna felaktiga uppgifter i affären av anfallsstjärnan Neymar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.