Anton Tinnerholm är tillbaka i Malmö. Foto: Bildbyrån

Tinnerholm återvänder till MFF: ”En bevisad vinnarskalle”

Uppdaterad
Publicerad

Anton Tinnerholm är tillbaka i Malmö FF.

I dag skrev 31-åringen under ett fyraårskontrakt med klubben.

– När Malmö ringer, då svarar man, säger Tinnerholm till Malmö FF:s hemsida.

Han kom till Malmö från Åtvidaberg 2014 och efter tre SM-guld på fyra säsonger kände Anton Tinnerholm att det var läge att prova vingarna utomlands. I januari 2018 skrev han på för MLS-laget New York City FC och där han snabbt blev en publikfavorit.

Men nu väljer han att vända hem till Sverige igen. Under måndagen skrev han på ett fyraårskontrakt med MFF.

– Jag har haft fem fina år i New York men det blev ett väldigt bra tillfälle att komma hem. När Malmö ringer, då svarar man. Att få komma hem till det här och gå ut och känna på gräset gör att man blir väldigt sugen på att bara gå ut och spela direkt, säger han till Malmö FF:s hemsida.

MFF:s sportdirektör Daniel Andersson:

– Med Anton Tinnerholm i truppen får vi in en bevisad vinnarskalle av högsta klass som tillför mycket energi så väl på som utanför planen. Med sitt förflutna i Malmö FF kan Anton föreningen och har visat tidigare att han kan prestera i vår miljö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.