Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marocko och Australien lyfter elva placeringar. Foto: Bildbyrån

Efter dubbelsuccén – unga tjejer vill börja spela fotboll i Marocko

Uppdaterad
Publicerad

För många unga marockaner har det aldrig varit roligare att spela fotboll.

Marockos damlandslag kvalificerade sig, för första gången någonsin, nyligen för VM nästa år. Och i Qatar tog sig herrarna till bronsmatch.

– Just nu kämpar jag för att komma med i det marockanska damlandslaget, säger Zahira Nour, spelare i El Jadida, till SVT.

Framgångarna för damlandslaget med den säkrade VM-platsen har gjort att allt fler tjejer vill börja spela fotboll i Marocko.

– Det var en stor framgång för tjejerna och skapade nya chanser för landslaget att bli ännu bättre. De började sålla och söka efter talanger bland tjejerna och kallade dem till tester, säger Zahira Nour i El Jadida.

Fotbollen betyder mycket – och damernas insats tillsammans med herrarnas VM-succé har gjort att många börjat drömma.

– Just nu kämpar jag för att komma med i det marockanska damlandslaget. Om jag når den nivån ska jag kämpa för att nå en nivå till. Jag drömmer om Manchester United.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.