Tobias Hysén stannar i Kina Foto: TT Nyhetsbyrån

Tobias Hysén stannar i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Det har spekulerats i en återkomst till allsvenskan och IFK Göteborg för för den forne skyttekungen. Nu står det dock klart att Tobias Hysén stannar i kinesiska Shanghai SIPG.

– Jag fick besked att klubben absolut inte ville släppa mig. Det var aldrig aktuellt, men eftersom beskedet dröjde så blev det så klart lite tvivel från min sida, säger Hysén till Aftonbladet.

Kinesiska ligalag får innehålla max fem utländska spelare. När ghananen Asamoah Gyan nyligen skrev på för Shanghai blev klubben tvungen att avregistrera en annan utländsk spelare, men det blir alltså inte Tobias Hysén.

Silly Season

Shanghai, med Sven-Göran Eriksson som tränare, ligger tvåa i den kinesiska ligan efter 18 spelade omgångar. Tobias Hysén har hittills noterats för elva fullträffar, vilket innebär en andraplats i skytteligan.

Säsongen 2009 gjorde Hysén 18 allsvenska mål för IFK Göteborg vilket gav delad skytteligaseger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Silly Season

Mer i ämnet