Salomon Kalou stängs av efter omtalad livesändning på Facebook. Foto: Bildbyrån

Tog lagkompisar i hand – Bundesligaspelaren stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Att skaka hand avråds under coronapandemin.

Ändå valde Bundesligaspelaren Salomon Kalou att livesända på Facebook samtidigt som han går runt och skakar hand med lagkamrater i omklädningsrummet.

Nu har hans klubb, Hertha Berlin, valt att stänga av anfallaren.

Ivorianens inlägg på Facebook, där han filmade hur han i omklädningsrummet tog lagkamrater i hand, uppskattades av förklarliga skäl inte av särskilt många och definitivt inte av klubbledningen.

Kalou hamnade omedelbart i blåsväder när inlägget – numera bortplockat – blev känt i vidare kretsar. Den tyska fotbollens ligaförening fördömde agerandet och kallade det för oacceptabelt. Lite senare agerade Hertha Berlin. På klubbens hemsida berättar Bundesligaklubben att Kalou inte är välkommen till träningar eller matcher.

Kalou ber om ursäkt för sitt tanklösa agerande.

– Jag vill också be om ursäkt till de som medverkar i videon och som inte visste att jag sände live och som jag inte ville utsätta för en sådan här situation.

Det här inträffade samma dag som Bundesliga meddelat att man genomfört 1 742 tester varav tio visade sig vara positiva för corona. Hertha Berlin hade inga positiva tester.

– Jag tänkte mig inte för och jag är glad att alla våra tester var negativa, säger Kalou.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.