Toivonen inför landskamperna: ”En vinst vore skönt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag anslöt de sista spelarna till landslagssamlingen som flyttats från Stockholm till Båstad. Ola Toivonen kommer från Toulouse och hoppas på speltid i de två landskamperna före VM-premiären mot Sydkorea.

– Det skulle vara skönt att få en vinst, säger Frankrikeproffset till SVT Sport.

Toivonen har fått lite speltid i klubblaget och ser fram emot att få testa skarpt i landskamperna mot Danmark (Friends 2 juni) och Peru (Ullevi 9 juni) innan Sydkorea väntar i VM 18 juni (som sänds direkt i SVT).

– Jag tänker på hur många minuter jag kan få innan VM-premiären. Vi tänker även på resultatet och det skulle vara skönt att få en vinst, i alla fall en vinst skulle vara skönt för gruppen inför matchen mot Sydkorea, funderar Toivonen.

Herrlandslaget i fotboll

Behöver hitta en vinnande formel

Laget förlorade i slutet av mars landskamperna mot Chile (1-2) och Rumänien (0-1) och Toivonen har inga bra minnen.

– Mot Chile och Rumänien var det snöpligt, kanske lite klumpigt.

Han har skött formen till stor del med egen träning under våren.

– Det har varit mycket egen träning. Om det inte hade varit ett VM hade jag inte gjort de här extra löpmeterna som jag gjort under våren i Toulouse. Allt för att vara väl förberedd när jag kommer hit. Det känns bra i kroppen, säger Toivonen om formen.

Han har längtat efter att ansluta till landslaget

– Man har gått och längtat efter det här, speciellt när man såg hur de andra anslöt i onsdags. Jag var kvar i Toulouse och spelade två extramatcher så jag har längtat extra mycket.

Det är ett lag utan fixstjärnor och kollektivet måste bli större än de enskilda spelarna.

– Nyckelordet är att vi gör allt tillsammans. Du ställer upp för din lagkamrat i vått och torrt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet