Ivan Toney. Foto: Bildbyrån

Toney anklagas för 232 brott mot bettingregler

Uppdaterad
Publicerad

Brentfords anfallsstjärna Ivan Toney är i hetluften.

Engelsmannen anklagas av Englands fotbollsförbund (FA) för 232 brott mot bettingregler.

Det hela ska ha skett mellan februari 2017 och januari 2021. Toneys klubb Brentford kom med ett uttalande senare under onsdagen.

”Klubben har varit i kontakt med Ivan och hans rättsliga representanter om saken. Dessa samtal kommer att fortsätta att hållas privat. Vi kommer inte att komma med fler kommentarer förrän saken är avslutad”, skriver klubben på sin hemsida.

FA meddelar att Toney har till och med den 24 november på sig att komma med ett svar. De 232 regelbrott som Toney anklagas för är mot regel E8 i förbundets regelverk. Den förbjuder spelare att spela på fotbollsmatcher, även matcher som man inte är involverad i.

Toney har varit i storform under hösten och ligger trea i Premier Leagues skytteliga med tio mål. Däremot blev han inte uttagen i Englands VM-trupp.

MER PREMIER LEAGUE:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.