Foto: Bildbyrån

Tottenham vidare i Champions League – oroväckande bilder på Heung-Min Son

Uppdaterad
Publicerad

Tottenham är vidare till åttondelsfinal i Champions League efter 2-1 i gruppavslutningen mot Marseille.

Avancemanget överskuggades dock av oroväckande bilder på stjärnan Heung-Min Son som lämnade matchen skadad efter en smäll mot huvudet.

Tottenham hade allt i egna händer inför gruppavslutningen i Champions League. I mötet med Marseille krävdes bara en poäng för att säkra avancemang.

I mitten av första halvlek åkte man dock på första tunga avbräcket i jakt på åttondelsfinal. I en nickduell träffades Heung-Min Son av en axel i huvudet och blev liggandes i gräset. Stjärnan tvingades kort därpå byta.

Strax innan halvtid kom nästa bakslag. Försvararen Chancel Mbemba nådde högst på ett inlägg och skallade in ledningsmålet. Där och då var Tottenham utslagna ur Champions League.

Mittbacken kvitterade

Spurs såg dock till att säkra avancemanget i andra halvlek. Mittbacken Clement Lenglet nickade in en frispark från Ivan Perisic till 1-1. Danske mittfältaren Pierre-Emile Hojbjerg såg till att fullborda vändningen i slutsekunderna.

– Vi förväntade oss en tuff match. Vi visste att det här är en svår arena att komma till. Men vi visade bra karaktär, säger Spursmålvakten Hugo Lloris efter matchen.

Tottenham vann därmed gruppen före Eintracht Frankfurt som i sin tur besegrade Sporting med 2-1.

UEFA Champions League

Olympique de Marseille logo

Olympique de Marseille

1 - 2

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

Orange Vélodrome, Marseille
Publik: 50768
Domare: Szymon Marciniak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.