Manchester Uniteds Marcus Rashford och Tottenham Hotspurs Moussa Sissoko. Foto: GLYN KIRK/TT

Stora namn – Harry Kane och Paul Pogba – var tillbaka när Tottenham och Manchester United gjorde comeback i Premier League.

Pogba var på väg att vända matchen för sitt lag, men fick nöja sig med 1–1.

Jumbolaget Norwich fick stryk hemma mot Southampton som enkelt vann med 3–0.

För första gången sedan i december spelade Paul Pogba och satte avtryck.

– Paul visade verkligen stor kvalitet där ute. Han bidrog väldigt, väldigt mycket till att vi fick en poäng och kunde faktiskt ha hjälpt oss till tre. Det är så fantastiskt att ha honom tillbaka, säger United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer enligt AP.

Det var lagens första matcher sedan den engelska högstaligan sattes på paus i mitten av mars på grund av coronapandemin.

I kvällsmatchen på midsommarafton på Tottenham Hotspur Stadium startade den svenske landslagsmittbacken Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United.

Tottenham stora anfallsstjärna Harry Kane lårskadades den 1 januari, men nu var han med igen – och i den 27:e minuten fick han se lagkamraten Steven Bergwijn skjuta 1–0. Nederländaren sprang lite väl lätt igenom United-försvaret. Mittbacken Harry Maguire hamnade fel och passerades innan Bergwijn sköt mot David De Gea, som nog borde ha kunnat stöta bollen utanför i stället för upp i nättaket.

Nilsson Lindelöf skadad?

Den 26 december var senast Paul Pogba spelade i Premier Leagur. I den 63:e minuten byttes han in och genast fick United ökat tryck mot Spurs.

När Pogba forsade fram i straffområdet fällde Eric Dier honom vid kortlinjen. Odiskutabel straff som Bruno Fernandes enkelt slog in i den 81:e minuten

En andra straff för United underkändes av videogranskningssystemet VAR i slutet av matchen.

Nilsson Lindelöf blev utbytt i 77:e minuten. Han tog sig för benet på bänken. Eventuell skada är oklar.

Efter 1–1 är Manchester United femma (direktplats till Europa League) i en haltande tabell och Tottenham åtta.

Pukkis miss kostade

Jumbolaget Norwich fick ingen rolig återstart i Premier League. Inför tomma läktare blev Teemu Pukki och hans lagkamrater överkörda av gästande Southampton som enkelt vann med 3–0.

Danny Ings inledde målskyttet med sitt 1–0-mål med knappt 50 minuter spelade och bara kort därefter assisterade Ings i sin tur Stuart Armstrong som utökade ledningen. Ings har nu gjort 16 ligamål och skuggar skytteligaledaren Jamie Vardy (19 mål).

Höstens stora överraskning, finländaren Pukki, hade en fin möjlighet att väcka liv i sitt Norwich med en dryg timme spelad – men avslutet gick på täckande försvarare. I stället dödade Southampton matchen definitivt när Nathan Redmond rullade in 3–0 efter en kontring med drygt tio minuter kvar att spela.

Det innebär att laget från Storbritanniens södra kust, som i vintras låg näst sist i tabellen, har bekväma tio poängs marginal till nedflyttningsplatsen. För Norwich del fortsätter däremot den dystra trenden och Pukkis gäng har bara vunnit fem av 30 ligamatcher.