Michail Antonio firar sitt mål mot Tottenham. Foto: Bildbyrån

Tottenham tog inte chansen – förlorade Londonderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Tottenham hade chansen att koppla ett rejält grepp om en plats till nästa säsongs Champions League, men då förlorade de på hemmaplan i Londonderbyt mot West Ham.

Det enda målet gjordes av Michail Antonio i den 67:e minuten och det var snyggt. Han tog ner bollen på bröstet och drämde in den bakom målvakten Hugo Lloris.

Förlusten var Spurs första på den nya hemmaarenan Tottenham Hotspur Stadium och Antonios mål var det första av en motståndare på arenan.

– Det är vackert. Vi kom hit för att skriva in oss i historieböckerna och det är inte mer än rätt att West Ham gjorde det, säger målskytten till BBC.

Tottenham är fortfarande trea i Premier League på 70 poäng, men det är jämnt i kampen om att sluta topp fyra och därmed få spela i Champions League. Fyra just nu är Chelsea på 67 poäng. Arsenal är trea på 66 och Manchester United sexa på 64.

Alla de övriga lagen spelar på söndag och Manchester United och Chelsea möts.

Premier League

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

0 - 1

West Ham United logo

West Ham United

Tottenham Hotspur Stadium, London
Publik: 60043
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.