Från himmel till helvete. På drygt en minut gick Manchester City från extas till tomhet när Raheem Sterlings 5-3-mål blev underkänt för offside efter VAR-granskning. Foto: TT/Bildbyrån

Guardiola: ”Det är hemskt”

Uppdaterad
Publicerad

Tottenham gick vidare till semifinal efter en fullständigt osannolik 3–4-förlust i andra kvartsfinalmötet med Manchester City.

– Det är därför vi älskar fotboll. Mina spelare är hjältar som tagit sig hit, säger Mauricio Pochettino, tränare i Tottenham.

För Manchester Citys tränare Pep Guardiola var det en jobbig stund när tvingades konstatera att Champions League-äventyret är över för denna gång. 4–3 räckte inte – Tottenham avancerade med fler gjorda bortamål.

Pep Guardiolas City bröt ut i ett jättejubel när Raheem Sterling sköt in 5–3 på tilläggstid – ett mål som hade räckt till avancemang.

Men efter VAR-granskning dömdes målet bort. Från extas till tomhet på drygt en minut.

– Det är hemskt men det är vad det är och vi måste acceptera det, säger Guardiola på presskonferensen och fortsätter:

– I dag är det tufft. Morgondagen kommer också vara tuff men dagen efter kommer vi vara redo. Jag är så stolt över spelarna och fansen, jag har aldrig hört ett så öronbedövande ljud här i Manchester.

Efter sammanlagt 4-4 gick Tottenham vidare på fler gjorda bortamål. Målet som blev avgörande till slut var Fernando Llorentes 3-4-reducering. Men målet var inte okontroversiellt. Spanjoren styrde in bollen i mål via armen och höften.

– Jag stöttar VAR men kanske är Fernando Llorentes mål hands från en vinkel, kanske är det inte hands från domarens vinkel, säger Guardiola.

UEFA Champions League

Manchester City logo

Manchester City

4 - 3

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 53348
Domare: Cüneyt Çakir

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.