White Hart Lane, Tottenhams hemmaplan sedan 4 september 1899. Foto: Foto: Bildbyrån.

Tottenhams sista match på White Hart Lane

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll är det dags. Klockan 17.30 sparkas den sista Premier League-matchen igång på Tottenhams klassiska hemmaarena White Hart Lane. Manchester United kommer på besök, utan Paul Pogba i truppen.

Manchester Uniteds Paul Pogba kommer inte att spela mot Tottenham på grund av att hans far gått bort, 79 år gammal. United har gett Pogba ledigt för att åka till Frankrike.

Snart rivs arenan

För Tottenham är det en speciell match på många sätt. Dels har man chansen att ta ett fastare grepp om andraplatsen i tabellen. Men framför allt är det den sista matchen på arenan som har varit Spurs hemmaplan i 118 år. Redan på måndag kommer bulldozers att börja riva arenan.

– Det kommer vara en speciell match för våra supportrar, personal, spelare och de människor som älskar Tottenham, sa tränare Mauricio Pochettino till BBC.

– Samtidigt ser jag fram emot den nya arenan för hjärtat och doften av White Hart Lane kommer att bevaras där.

Hemmaplan sen 1899

Tottenham Hotspur FC bildades 1882 och var den första klubben som vann både serien och FA-cupen på 1900-talet, säsongen 1960-61. White Hart Lane har varit klubbens hemmaarena sedan invigningen 4 september 1899. Arenans arkitekt var Archibald Leitch, från Skottland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.