Totti ger damspelarna sitt stöd

Uppdaterad
Publicerad

Ikonen Francesco Totti ger sig nu ut i försvar för damfotbollen i landet efter de mycket nedsättande och kränkande kommentarerna från Felice Belloli, amatörfotbollens ordförande i Italien. ”Fotboll tillhör alla: män, kvinnor, barn och inte minst de med funktionsnedsättningar”, skriver Totti på sin hemsida.

Det stormar rejält i Italien efter att amatörfotbollens ordförande Felice Belloli, under ett möte i mars, ska ha sagt följande om damfotbollen:

– Det får räcka nu, med att slänga bort pengar på några flator.

Flera damspelare i landet har reagerat och många har protesterat. I söndags visade Verona, där svenska målvakten Stéphanie Öhrström spelar, skyltar där de krävde respekt för sin fotboll.

”Bellolis dagar är räknade! Det har blivit för stort för att han ska klara sig denna gången!!”, skrev Öhrström på Twitter.

På lördag ska egentligen Brescia och Tavagnacco spela cupfinal. Matchen kommer dock att bojkottas eftersom spelarfacket AIC vill markera efter de kränkande kommentarerna.

Totti kräver respekt för damfotbollen

Att landets nu kanske största stjärna inom herrfotbollen, Francesco Totti, rycker ut i damfotbollens försvar har glatt många. Stjärnan skriver:

”Fotbollen är motorn i italiensk sport och respekten för damfotboll måste vara lika stor som respekten för herrfotboll”, skriver Totti på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.