Sam Kerr (t.v.) firar ett av målen. Magdalena Eriksson och Pernille Harder (t.h.) firade med lagkamraterna. Foto: Bildbyrån

Tre svenskor från start när Chelsea utklassade Vllaznia i Champions League

Tre svenskor fick chansen från start när Chelsea utklassade det albanska mästarlaget Vllaznia i Champions League i kväll.

Samantha Kerr och Pernille Harder gjorde tre mål var i 8-0-segern.

– Det var mitt första Champions League-hattrick, säger Kerr efter matchen.

Chelsea vann Champions League-premiären mot PSG förra veckan med 1-0.

Inför matchen mot Vllaznia gjorde Paul Green, som tagit över coachansvaret i nyopererade Emma Hayes frånvaro, fyra förändringar i startelvan – då fick svenskorna Zecira Musovic och Johanna Rytting Kaneryd chansen. Tillsammans med lagkapten Magdalena Eriksson fanns därför en blågul trio på plan från start.

Inte ett enda skott på mål

Men för målvakten Musovic blev det inte mycket att göra mellan stolparna – gästerna hade inte ett enda skott på mål under hela matchen. För Chelsea såg det däremot helt annorlunda ut.

Efter tio minuter kom det första målet. Pernille Harder hittade en lucka i Vllaznia-försvaret och spelade fram målmaskinen Sam Kerr. 29-åringen gjorde även 2-0 knappa halvtimmen senare. Guro Reitens inlägg från högerkanten touchade backen Aleksandra Popovic – och landade perfekt framför fötterna på Kerr.

– Alla var fantastiska ikväll, men hon är ett skämt med sin vänsterfot, berömmer Kerr Reiten efter matchen.

Firade med bakåtvolt

När Chelsea gjorde 4-0 efter en hörna i andra halvlek rådde viss förvirring kring vem som egentligen nickade in bollen, Magdalena Eriksson eller Sam Kerr? Men till slut noterades svenskan som målskytt.

Men Kerr skulle få sitt hattrick – bara minuten efter Erikssons mål kom 5-0. Och då var det inget snack om saken – tremålsskytten Kerr kunde fira med en bakåtvolt.

Även danskan Harder slog till med ett hattrick, Chelsea vann till slut med 8-0 och toppar grupp A efter två segrar. I nästa Champions League-omgång, den 23 november, tar Chelsea emot Real Madrid.