Fördel Trelleborg i allsvenska kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Trelleborg står med ena foten i allsvenskan.

Detta efter 2-0 hemma mot Jönköpings Södra i det första mötet i det allsvenska kvalet.

– De har några omställningar men tycker ändå det är kontrollerat från vår sida, säger lagkaptenen Salif Camara Jönsson till C More.

Efter 20 minuter drog Zoran Jovanovic in 1-0 på volley lågt vid bortre stolpen förbi Anton Cajtoft. Sedan blev uppförsbacken än tyngre för smålänningarna när André Calisir drog på sig sitt andra gula strax före halvtid och fick syna det röda kortet.

I andra halvlek utökade man sedan med en man mer på planen till 2-0 i den 65:e minuten när Dino Islamovic spelade fram anfallskollegan Salif Camara Jönsson med ett perfekt inslaget inlägg vid bortre stolpen där lagkaptenen styrde in bollen med yttersidan.

– Jag sökte mig mot bortre där vi vet de är svaga och får till ett hyfsat avslut. Den sitter fint, säger målskytten till C More.

Resultatet stod sig och nu väntar returmöte i Jönköping på söndag.

– Det ser utan tvekan bra ut, säger Camara Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.