Malmös Mattias Svanberg deppar. Foto: Bildbyrån

Jättekris i Malmö FF – förlust mot jumbon

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF sjunker allt djupare i krisen.

I kväll förlorade den regerande mästaren mot jumbon Trelleborg 0-1.

TFF:s högerback Lasse Nielsen blev segerhjälte i 90:e minuten.

– Det är extremt tungt, säger pressade MFF-tränaren Magnus Pehrsson till C More.

Malmös förstamålvakt Johan Dahlin missade matchen med en magskada. Hans ersättare, Fredrik Andersson, höll på att bjuda Trelleborg på ett tidigt ledningsmål direkt i matchinledningen. Andersson fick hjärnsläpp efter en hemåtpass från Oscar Lewicki och passade i sin tur rakt på en helt fri Trelleborgs-anfallare i Zoran Jovanovic.

Men när TFF-anfallaren tvekade i jätteläget hann Lewicki tillbaka för att rädda sin målvakt.

Malmös målchanser kom via Markus Rosenberg. Men den vanligtvis pålitliga målskytten agerade målsumpare efter att han serverats helt fri framför mål och avslutade rakt på Marko Johansson i TFF-målet.

Traustason ut skadad

I inledningen av andra halvlek prövade Rosenberg lyckan från distans och skottet från 25 meter dök ner i undersidan av ribban innan den studsade tillbaka på mållinjen och vidare ut.

Men någon vansinnig Malmö-press för segermål kom aldrig. I stället kom en rejäl kalldusch i 90:e minuten. Alexander Blomqvist nådde högst på ett inlägg och Fredrik Andersson räddade nicken – men på returen kunde Lasse Nielsen ostört nicka in segermålet för hemmalaget.

Därmed tappar den regerande mästaren än mer poäng mot topplagen och har alltjämt bara tre vinster i allsvenskan på sina nu matcher. Dessutom tvingades VM-spelaren Arnor Traustason lämna planen skadad.

”Jävligt jobbigt”

Trelleborg lämnar jumboplatsen i tabellen tack vare poängen och tar sig upp på säker mark.

– Jag är bara glad att jag kan ge tillbaka till vår fantastiska hemmapublik. Det här målet var för dem, säger Lasse Nielsen till C More.

Bortafansen var inte lika muntra efter slutsignal. MFF:s spelartrupp höll kvartssamtal med de tillresta fansen.

– Det är klart att de (fansen reds anm.) har det jävligt jobbigt och jag förstår dem, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson till C More.

– Det är extremt tungt. Vi skapar ju klart mer än vår moståndare. Vi för matchen och försöker skapa lägen. Det är ett enormt jobb där ute men det är inte värt ett skit med den här avslutningen och när vi får noll poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.