Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Martin Aghassi

Trenden vände i Djurgården när Marcelo Fernandez kom in: ”Tacksamma att det kom en ny röst”

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett sargat lag i en negativ spiral som Marcelo Fernandez tog över i somras.

Nu har Djurgårdens trend vänt, och spelarna pekar på honom som en av anledningarna.

– Han har visat bra kompetens och kunskap, sen är han en väldigt fin människa, säger ”Sessy” Åsland till SVT Sport.

De fem senaste matcherna utan vinst, varav fyra förluster.

När Marcelo Fernandez presenterades för Djurgården såg det inte ljust ut för klubben som fortsatt är indragen i bottenstriden. Men hans inledande fem matcher som tränare har vänt trenden – vad är segerreceptet?

– Jag tror att jag bara har varit mig själv. Vi har varit oss själva och gruppen har köpt våra idéer. Tillsammans har det blivit bra, säger Fernandez till SVT Sport.

– Vi har ändrat formationen, men jag tror att det stora är att vi har fått spelarna att tro på det vi vill sälja in. Lite rakare, lite snabbare mot mål och att vi har spelare på olika positioner utifrån vårt sätt att spela.

Hur var känslan i gruppen när du anlände?

– En lite sargad grupp. Men med några pjäser in, Beata Kollmats, Sessy Åsland och Katelin Talbert med ny energi i gruppen. På så sätt känner jag att vi är på rätt väg.

Nyförvärvet hyllar Fernandez

Just Åsland pekar på Fernandez som en avgörande faktor till att trenden har vänt.

– Han har kommit in och varit väldigt tydlig. Han har visat bra kompetens och kunskap, sen är han en väldigt fin människa. Tillsammans med Micke (Mikael Widfeldt, assisterande tränare) har han fått upp självförtroendet på spelarna.

”Fokuserat på att höja spelarna”

Tilde Lindwall:

– Det var så klart jättetufft innan. Man hamnar i en djup svacka och det går dåligt på träningarna och det är mycket gnäll, det är svårt att ta sig upp därifrån. Därför är vi tacksamma att det kom in en ny röst som kommer med nya idéer, tankar och har fräschat upp gruppen.

Vad gjorde han?

– Han har fokuserat mycket på att höja oss spelare. Man hamnar i svackor när det går dåligt för laget och man kanske tvivlar på sig själv. Han har fokuserat mycket på att höja alla individuella och pusha på det man är bra på.

Djurgården under marcelo fernandez

Djurgården 1-1 Kristianstad

Hammarby 1-0 Djurgården

Djurgården 1-0 BK Häcken

Djurgården 4-0 IFK Kalmar

FC Rosengård 2-2 Djurgården

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.