Fridolina Rolfö missar Algarve Cup-finalen Foto: Bildbyrån

Trio missar Algarve Cup-finalen mot Italien

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö missade dagens träning och kommer även missa matchen mot Italien i morgon, en match som sänds i SVT.

– Rolfö har en mindre överbelastning, säger landslagsläkaren Sverker Nilsson.

Sverige spelar i morgon final i Algarve Cup mot Italien. Då får de klara sig utan bland annat stjärnan Fridolina Rolfö.

– Fridolina har en mindre överbelastning och är därför inte med och tränar tillsammans med laget idag. Därmed är hon inte heller aktuell för att spela matchen imorgon, säger landslagsläkaren Sverker Nilsson.

Algarve Cup

Även Nathalie Björn och Linda Sembrant missar morgondagens match.

Skadedrabbad Italien

Även Italien har drabbats av skador inför mötet. Forwarden Sofia Cantore bröt benet i fredags under en träning i Algarve.

Hon spelar till vardags i italienska klubben Sassuolo som ligger tvåa i Serie A – bakom Lina Hurtigs Juventus.

– Jag tycker bara jäkligt synd om henne och lider med henne. De tappar en bra spelare och det är aldrig kul när någon skadar sig, säger Lina Hurtig till SVT Sport.  

Även backen Alia Guagni och forwarden Martina Piemonte har åkt hem på grund av skador.

Hurtig möter klubbkompisarna

Lina Hurtig kommer att få möta flera klubbkompisar i matchen. Totalt tio spelare i de båda lagen spelar till vardags i den italienska klubben.

– Ska bli kul, jag hoppades att vi skulle få chansen att möta dem. Det är ett lag med många bra spelare och jag känner de flesta av dem, säger Hurtig.

Två Juventus-spelare som svenskorna får se upp för är Ariana Caruso och Barbara Bonansea. De har gjort mål de senaste matcherna i cupen.

– Två bra spelare, de spelar ju i mitt lag så vi är ju lagkompisar. Kul att de går bra för dem men hoppas att de inte går lika bra imorgon, säger Hurtig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Algarve Cup

Mer i ämnet