Hansi Flick får stanna som tysk förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Trots det tyska VM-fiaskot: Hansi Flick blir kvar som förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland åkte överraskande ut redan i gruppspelet.

Trots det får förbundskaptenen Hansi Flick stanna kvar.

Det meddelade det tyska fotbollsförbundets ordförande Bernd Neundorf i dag.

– Vi har fullt förtroende för Hansi Flick, sade han.

Efter en överraskande förlust mot Japan åkte Tyskland ut redan i gruppspelet, och missade för första gången någonsin slutspelet i två raka VM.

Efter det har röster höjts för att sparka förbundskaptenen Hansi Flick. Så blir det inte, meddelade Bernd Neundorf i dag, efter att han haft möte med Flick och förbundets vice ordförande Hans-Joachim Watzke.

– Vi är alla övertygade om att EM 2024 i vårt eget land innebär en stor möjlighet för fotbollen i Tyskland. Vårt mål är att göra denna turnering till en sportslig framgång. Vi har fullt förtroende för Hansi Flick och är övertygade om att han kommer att ta sig an denna utmaning tillsammans med sitt team, säger Neundorf på det tyska fotbollsförbundets hemsida.

”Är optimistiska”

Flick säger sig vara laddad inför framtiden.

– Jag och min tränarstab är optimistiska inför EM i vårt land. Som lag kan vi uppnå mycket mer än vad vi gjorde i Qatar. Vi missade en fantastisk möjlighet där och kommer att dra lärdomar av det, säger han.

Sedan tidigare har förbundets sportchef Oliver Bierhoff avgått, efter VM-fiaskot.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tyskland är ute ur fotbolls-VM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.