Buya Turay deppar efter förlusten mot Sirius. Foto: Bidlbyrån

Tung förlust för Dalkurd: ”Släpper in ganska billiga mål”

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd fick en mardrömsstart mot Sirius som gjorde två mål i första halvlek. Hemmalaget lyckades inte hämta in Sirius försprång och har nu ett tufft läge i botten av tabellen.

– Det är självklart tufft, vad ska man säga, säger Dalkurds Simon Strand till C More.

Sirius och Dalkurd var båda i stort behov av att samla poäng för att klättra upp ur botten av tabellen. På Gavlevallen inledde bortalaget Sirius bäst. Under några starka matchminuter gjorde Uppsala-laget både ett och två mål.

Efter fint samarbete med Philip Haglund, i den 27:e matchminuten, satte Christer Gustafsson bollen i mål. Fem minuter senare höll sig Moses Ogbu framme på en hörna och satte dit 2-0 till Sirius.

Buya Turay visade upp sig

I andra halvlek, i 47:e minuten, visade Buya Turay upp sig när han gjorde sitt nionde mål för säsongen och reducerade för Dalkurd. Han placerar sig därmed som delad etta i skytteligan.

Turays fullträff räckte dock inte. På stopptid avgjorde Ian Sirelius matchen som slutade 1-3. Dalkurd får finna sig i att stanna kvar i botten av tabellen.

– Det är självklart tufft. Här hemma också där vi brukar spela bra. Vi kommer inte in i det riktigt. Vi har några farliga lägen vi kan göra mål på. Sedan släpper vi in ganska billiga mål. Då blir det noll poäng, säger Dalkurds Simon Strand till C More.

Sirius är med de här tre poängen uppe på plats 13.

Allsvenskan

Dalkurd FF logo

Dalkurd FF

1 - 3

IK Sirius logo

IK Sirius

Gavlevallen, Gävle
Publik: 1238
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.