Gianluigi Buffon. Foto: TT Nyhetsbyrån

Buffon historisk – firade med derbyseger

Då Juventusmålvakten Gianluigi Buffon, 42, ställde sig mellan stolparna ikväll passerade han Paolo Maldini som den spelare som har gjort flest matcher i Serie A. Han firade sin 648:e drabbning med att slå lokalrivalen Torino i Derby della Mole.

Det var en Paulo Dybala i storform som såg till att Juventus tog ledningen redan efter tre minuter då han placerade in 1-0.

Cristiano Ronaldo låg sedan bakom 2-0 som kom efter en halvtimme. Han spelade fram colombianen Juan Cuadrado som utökade ledningen.

Reduceringen kom strax innan paus på straff. Bollen tog på backtalangen Matthijs de Ligts hand och anfallsstjärnan Andrea Belotti var säker från straffpunkten.

3-1 var matchens höjdpunkt. Juventus fick en frispark i perfekt läge strax utanför straffområdet och Cristiano Ronaldo skruvade in bollen bakom Salvatore Sirigu på ett oerhört snyggt sätt. Målet var hans 25:e på 26 liga matcher den här säsongen, men faktiskt det första på frispark sedan han kom till Italien.

– Jag behövde verkligen det där frisparksmålet så jag kunde få tillbaka lite självförtroende, säger Ronaldo till Sky Sport Italia.

4-1-målet kom med några minuter kvar då Torinospelaren Koffi Djidji fick bollen i sitt eget straffområde. Han trodde att han var mer pressad än han var och passade klantigt in bollen i sitt eget mål.

Juventus leder nu ligan med sju poäng före Lazio.