Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Berg blev dubbel målskytt. Foto: Bildbyrån

Två Bergmål på mindre än tre minuter

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg slog Degerfors med 2-0. Marcus Berg gjorde målen på 2.52 i slutet av den första halvleken och avgjorde matchen.

– Det är klart att det är skönt att göra mål även om vi borde kunna göra mer. Kroppen känns bra med adrenalinet, det är okej och jag tar det dag för dag, säger Berg, som stod över förra matchen, till Discovery+.

Berg passerade milstolpen 200 ligamål runt om i världen. Han står nu på 201 ligamål.

Vid 1-0 bröt IFK Göteborg högt upp och Gustaf Norlin spelade bollen i djupet till Berg som fri hittade rätt vid den högra stolpen.

Hängde över intervjubordet med sargad kropp

Norlin var med och samarbetade även vid 2-0. Han och Berg väggspelade sig fram på ett tjusigt sätt innan bollen satt i mål. Det var skön spelglädje när IFK Göteborg tog sin tredje raka seger.

– I dag var det två mål i steget och då är det svårt för målvakten, säger Berg, som rejält sliten hängde över intervjubordet med sin sargade kropp medan fansen sjöng hans namn. Han har gjort sju mål i årets upplaga av allsvenskan.

– Det är Marcus spetskvalitet i boxen som avgör, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre.

Degerfors kom inte ur IFK:s presspel.

– Vi kommer att behöva ta steg och det är på Stora Valla som vi kommer att ta flest poäng. Vi ger oss inte och jag tror att vi är tillräckligt bra för att klara oss kvar, säger tränaren Andreas Holmberg.

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

2 - 0

Degerfors IF logo

Degerfors IF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 14109
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.