Ronaldo firade 100 mål i Champions League Foto: Bildbyrån

Två sena mål gav Real Madrid segern

I den första åttondelsfinalen mellan Paris Saint-Germain och Real Madrid tog spanjorerna en viktig seger.

Inhopparen Marco Asensio låg bakom de två avgörande målen i slutminuterna.

I 79:e minuten byttes Isco ut och in kom i stället en fräsch Marco Asensio. Och det blev ett lyft för Real Madrid för bara några minuter senare banade han vägen för Cristiano Ronaldo som knäade in 2-1.

Med fyra minuter kvar av full tid passade han sen fram till Marcelo som säkrade segern, 3-1.

PSG tog ledningen

I den första av två åttondelsfinaler var det hetta på planen. De regerande mästarna har mycket att bevisa efter att ha blivit ifrågasatta på sistone. Och det syntes från start att de var redo för uppgiften. PSG var lika hungriga och skulle inte släppa segern för lätt.

I 33:e minuten satte Adrien Rabiot 1-0 till bortalaget. Kylian Mbappé gjorde förarbetet med ett fint inspel till Neymar som inte fick med sig bollen. Men bakom kom Rabiot och kunde sätta dit den.

Straff gav kvittering

I första halvleks slutminuter drogs Toni Kroos ner av Giovanni Lo Celso i straffområdet.Ronaldo tog hand om straffen och satte 1-1. Ronaldos 100:ade mål i Champions League.

Många höjde på ögonbrynen innan match när det stod klart att PSG:s Thiago Silva petades till förmån för 22-åriga Presnel Kimpembe på backlinjen.