Foto: Bildbyrån

Tysk journalist hyllar svenskarna i Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

I dag återstartar Bundesliga. Flera framgångsrika svenskar spelar i ligan. Under söndagen spelar Robin Quaisons Mainz och Sebastian Anderssons Union Berlin. Dock får halsflussdrabbade Emil Forsberg vänta.

Den tyske journalisten Thomas Wark på tv-jätten ZDF har följt svenskarnas insatser på planen.

– Quaison har spelat några fantastiska matcher. Han befinner sig i en väldigt gynnsam position. Mainz vore inte så framgångsrikt utan Quaison. Han led en period av långvariga skadeproblem men sedan han kom tillbaka har han varit väldigt bra. Fansen älskar honom. Qaison gillar även staden Mainz, vilket gett honom ett bra rykte, säger Wark.

Quaison verkar redo att ta nästa steg.

– Mitt fokus är på Mainz och klubben har varit bra mot mig men visst, jag känner mig redo att konkurrera om en plats i en större klubb, säger landslagsstjärnan till Aftonbladet.

”Trodde Andersson skulle gå till England”

Sebastian Andersson har slagit igenom i Union Berlin under säsongen som pausades i mars beroende på cornapandemin.

– Sebastian Andersson skrev nyligen på ett nytt kontrakt och det är en stor sak. Union Berlin är inte en så stor klubb i Tyskland men Andersson är en av de viktigaste spelarna, kan jämföras med Forsberg och Quaison. Union Berlin skulle inte vara där de är i dag utan Andersson, fyra i skytteligan, som är en av de mest framgångsrika spelarna i Bundesliga. Det var lite oväntat att han stannade i Tyskand. Jag trodde att han skulle gå till England, säger Wark.

”Vet inte om Forsberg till stanna”

Den mest kände svensken i Bundesliga är tabelltrean Leipzigs Emil Forsberg, som har halsfluss och inte kan spela i återstarten.

– Han har alltid ett stort inflytande när han spelar, är starkt bidragande till Leipzigs framgångar, men jag vet inte om han vill spela i Leipzig, funderar Wark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.