Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Uefa startar utredning kring Zlatan Ibrahimovic

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic utreds av Europeiska fotbollsförbundet, Uefa.

Detta då han, som delägare i ett spelbolag, kan ha brutit mot deras etiska regler.

I mars var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i det svenska landslaget efter sex års frånvaro. Men hans landslagsspel kan strida mot Fifa och Uefas etiska regler, något som Aftonbladet var först med att rapportera om. Detta då den svenska stjärnan är delägare i ett spelbolag.

Nu bekräftar Uefa att man startat en utredning kring Zlatan Ibrahimovic inblandning i spelbolaget.

Uefa skriver på sin hemsida att man startat en utredning om brott mot paragraf 31.4 i deras diciplinregler. Man skriver också att ytterligare information kommer att bli tillgänglig under utredningens gång.

Kan straffas med miljonböter

”I enighet med paragraf 31.4 i Uefas diciplinära regelverk har en av Uefas utredare i etiska och diciplinära frågor valts ut för att inleda en utredning angående en potentiell överträdelse av Uefas diciplinära regelverk av Mr. Zlatan Ibrahimovic. Då han haft ekonomiskt intresse i ett spelbolag.” skriver Uefa i på sin hemsida.

Enligt regelverket kan de som bryter mot detta straffas med böter på cirka en miljon kronor samt avstängning från all form av fotbollsrelaterade aktiviteter.

Zlatans koppling till spelbolaget var känt för svenska fotbollsförbundet inför hans comeback men fotbollsförbundets generalsekreterare sade till Aftonbladet att man inte diskuterat saken med Ibrahimovic.

Den 18 maj ska förbundskapten Janne Andersson ta ut sommarens EM-trupp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.