Uefas rättliga process mot Barcelona, Real Madrid och Juventes i efterspelet om Super League kommer inte bli av. Foto: Bildbyrån

Uefas process mot storklubbarna läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Uefa kommer inte gå vidare med någon rättslig process eller några sanktioner mot de europeiska storklubbarna Juventus, Barcelona och Real Madrid.

Efter att en domstol i Madrid har slagit fast att sanktioner mot klubbarna skulle vara olagliga backar det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, för tillfället.

Det var efter de europeiska klubbarnas uppmärksammade planer på Super League i våras, som efter stora protester snabbt lades ned, som Uefa ville inleda en rättslig process mot Juventus, Barcelona och Real Madrid.

Lika med de tre klubbarna som aldrig vek av från idén, utan som fortfarande uppges jobba på Super Leagues genomförande.

Nu meddelar alltså Uefa på sin hemsida, genom dess överklagandeorgan, att någon rättslig process inte kommer inledas mot de tre nämnda klubbarna.

Men en helomvändning är det inte.

Uefa skriver att man fortfarande anser att man handlat enligt såväl sina egna stadgar och regelverk som utifrån internationella lagar och regler.

Under måndagen meddelade man även att man förväntar sig att domaren i domstolen i Madrid byts ut, då man anser att han inte varit opartisk.

ARKIV: Därför skrotas planerna på ”superligan” (22 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.