Undvek nedflyttning – med drömmål i 97:e minuten

Uppdaterad
Publicerad

Coventry United var tvunget att vinna säsongens sista match mot bottenkonkurrenten Watford för att stanna kvar i den engelska fotbollens näst högsta serie, Championship. Då klev Mollie Green fram och avgjorde matchen med en magnifik frispark i den 97:e minuten.

– Jag saknar ord. Jag kan inte förstå att vi klarade det, säger hon till BBC.

Coventry United hade haft en minst sagt motig säsong. I januari fick de tio poängs avdrag efter att klubben ställts under förvaltarskap.

Då hade de just tio poäng upp till säker mark och klubbens existens var i fara. Affärsmannen Lewis Taylor köpte klubben och säkrade därmed dess framtid.

Sportsligt var man ändå fortfarande illa ute. Man var tvungen att göra en bra slutspurt för att klara sig kvar i serien och i den allra sista omgången mötte man nästjumbon Watford.

En seger var nödvändig för att Coventry skulle passera konkurrenten och hållas kvar, men då matchen gick in på tilläggstid var ställningen 0-0 och det såg mörkt ut.

I den 97:e minuten fick man frispark från långt håll och Mollie Green drog upp den i krysset. Otroliga glädjescener utbröt på Vicarage Road.

– Jag såg inte ens att den gick in, jag tror att jag bara visste att den skulle gå in. Jag fick på en riktigt bra träff och resten är historia, säger Green.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.