Foto: Bildbyrån.

Historiskt avancemang av Union Berlin

Uppdaterad
Publicerad

Union Berlin med svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson i laget är för första gången klart för högsta ligan i Tyskland. Mål på bortaplan mot Stuttgart i första mötet fällde avgörande när returen slutade 0-0 i Berlin.

Det blev några dramatiska slutminuter i Berlin när Stuttgart låg på för ett segermål men Union Berlin lyckades hålla tätt och är nu för första gången i klubbens historia klart för Bundesliga.

Publiken stormade arenan efter slutsignal och glädjen visste inga gränser när hemmafansen nu har tysk toppfotboll att vänta nästa säsong.

Viktiga mål på bortaplan

Svenske Sebastian Andersson som varit lagets främste målskytt den här säsongen med tolv gjorda mål blev mållös i kvalet men deppar nog inte för det. Andersson spelade båda matcherna och 2-2 i första kvalmötet i Stuttgart räckte alltså för att ta klubben till Bundesliga.

Play-offs Promotion/Relegation 1./2. Bundesliga

1. FC Union Berlin logo

1. FC Union Berlin

0 - 0

VfB Stuttgart logo

VfB Stuttgart

Stadion An der Alten Försterei, Berlin
Publik: 22012
Domare: Christian Dingert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.