Se målen som fällde Malmö Foto: Bildbyrån/Viaplay

Mardrömsminuter fällde Malmö FF i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF åkte i kväll på sin andra raka förlust i Europa League-gruppspelet.

Två mardrömsminuter blev avgörande när belgiska Royale Union Saint­-Gilloise vände till 3-2-seger.

– Det är såklart surt att förlora, jag tyckte ändå vi hade hyfsad koll fram till sextionde minuten, säger Joseph Ceesay till SVT Sport.

Den regerande svenska mästaren fick en drömstart på matchen och Joseph Ceesay prickade in 1-0 i den sjätte minuten efter ett strålande anfall.

Hemmalaget kvitterade inte långt senare, men efter en knapp timme kopplade MFF greppet igen när Isaac Kiese Thelin satte 2-1 med ett välplacerat avslut vid målvaktens vänstra stolpe.

Europa League

Men glädjen blev kortvarig.

I den 69:e minuten pricksköt lagkaptenen Teddy Teuma in kvitteringen från distans – och Union SG fick energi. Bara två minuter senare kom segermålet, 3-2, från Victor Boniface.

– De lyckas komma till två chanser där vi inte får tag i dem. Det finns väl inte så mycket mer att säga om de två målen, säger Ceesay till SVT Sport.

”Vi förtjänar mer”

– Det är besvikelse så klart. Vi gör en bra bortamatch och leder matchen med 2-1. Vi förtjänar mer än vad vi får i dag. Jag vet inte vad som hände, de gjorde två bra aktioner, men vi borde göra det bättre, säger Isaac Kiese Thelin till Viaplay.

MFF:s bästa chans att kvittera kom på frispark i den 89:e minuten när Sören Rieks hittade Jo Inge Berget som kastade sig fram och nickade strax över ribban.

Malmö ligger nu sist i grupp D med två raka förluster, efter att ha förlorat med 0-2 hemma mot Braga förra veckan.

– Just nu är det tungt, säger Kiese Thelin.

UEFA Europa League

Union logo

Union

3 - 2

Malmö FF logo

Malmö FF

King Power at Den Dreef Stadion, Heverlee
Publik: 4373
Domare: Bartosz Frankowski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet