Zlatan skadad under match. Foto: TT

Zlatan skadad när United gick till Europa League-semi

Manchester United är vidare till semifinal i Europa League. Men fortsättningen av turneringen, och en eventuell final i Stockholm, kan bli utan Zlatan Ibrahimovic. Den svenske anfallaren landade illa i den 91:a minuten och linkade av med ett skadat knä.

– Jag tror inte det är lindriga skador men jag vill vänta med att uttala mig tills alla tester är gjorda, sa Manchester Uniteds tränare Jose Mourinho efter matchen om Ibrahimovics skada.

– Jag är ingen läkare men jag är väldigt negativ.

Europa League

Trots 1–1 i första matchen talades det på förhand om en transportsträcka mot semifinalen för Manchester United. Men det blev allt annat än det.

Förvisso öppnade Henrich Mchitarjan målskyttet i den första halvleken. Men United tappade kontroll över matchen. 19-årige supertalangen Youri Tielemans, som ryktas gå till flera storklubbar i sommar, sköt i ribban. På returen satte Sofiane Hanni 1–1 och faktum är att Anderlecht var det bättre laget i första halvlek.

Men ju längre matchen led – desto mer United blev det.

Zlatan skadad och utbytt

Rashford rundade målvakten i den 69:e minuten men kom ur vinkel. Med en försvarare mellan sig och målet misslyckades han att göra mål. Två minuter senare var Zlatan fri och brände – något han gjorde om därefter.

I den absolut sista sekunden, i den 91:a matchminuten, landade svensken riktigt illa efter en duell. Han tog sig för höger knä och grimaserade av smärta innan han fick ledas av planen.

Av bilderna att döma kan skadan vara allvarlig. United gick till slut vidare till semifinal sedan Marcus Rashford gjort 2-1 i förlängningen som följde.

Tweet

Guidetti skadad när Celta gick vidare

John Guidettis Celta Vigo är i semifinal i Europa League-fotbollen. Den svenske anfallaren tvingades dock lämna returmötet med belgiska Genk med skadeproblem i slutet av första halvlek.

Guidetti gjorde ett mål och stod för en målgivande passning när Celta vann med 3–2 på hemmaplan. I Genk klarade det spanska laget oavgjort 1–1.