Diego Maradona mår bättre, enligt tidningen La Nación bättre. Foto: Bildbyrån

Maradona: ”Jag mår bra”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsvärlden kan andas ut. Diego Maradona, som i går fick fick behandlas av sjukvårdspersonal, mår bättre. Legendaren lämnade arenan på egen hand efter matchen i går.

– Jag vill säga till alla att jag nu mår bra, säger Maradona.

Det briserade hårt i går kväll/natt. Uppgifterna om Diego Maradonas hälsotillstånd och att legendaren efter matchen mellan Nigeria och Argentina fick föras till sjukhus, detta enligt ESPN-journalisten Diego Cora. Dessa uppgifter dementerades dock senare av argentinska medier.

Men fotbollsvärlden kan pusta ut. Maradona har själv under morgonen bekräftat att han mår bra.

”Jag vill säga till alla att jag nu mår bra och att jag inte heller var inlagd”, sa Maradona i ett Instagram-inlägg.

Han förklarar också vad som egentligen hände och bekräftar att han fick tas hand om av sjukvårdspersonal.

”I halvtid i matchen mot Nigeria fick jag ont i nacken. Jag drabbades av en dekompensation. Jag fick hjälp av en doktor och han rekommenderade mig att gå hem innan den andra halvleken. Men jag ville stanna eftersom vi riskerade allt. Hur skulle jag kunna lämna? Jag skickar en kyss till alla – tack för supporten”.

Under gårdagsmatchen fick Maradadonas agerande under matchen spridning på sociala medier. Allt från en dansande Maradona, till en sovande, till en extatisk som firade Argentinas avgörande mål med en obscen gest.

”Maradonabilderna. Ser mest ut som en man i väldigt dåligt skick, påverkad av starka substanser. Memevänligt så klart, men mest tragiskt. Han behöver nog mer hjälp än hajp just nu”, skrev SVT:s fotbollsexpert Johanna Fränden på Twitter under tisdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.