Stina Blackstenius lämnar Häcken. Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius lämnar Häcken: ”Hon kan välja fritt”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Blackstenius är bara dagar ifrån att skriva kontrakt med en ny klubb, enligt sin agent. Uppgifter i Göteborgs-Posten gör gällande att landslagsstjärnan riktat in sig på WSL-topplaget Arsenal.

Nu är det klart att Stina Blackstenius lämnar Häcken. Och av allt att döma går resan till England. Hon har spekulerats till Manchester United, men nu seglar ett annat WLS-lag upp som fotbollsstjärnans nya klubbadress.

– Det är så klart väldigt tråkigt att behöva lämna klubben och laget men jag känner också att jag vill fortsätta ta steg i min utveckling och ser det som en väldigt bra möjlighet för mig att göra det. Att komma till en ny utmaning, en annan typ av utmaning. Det är blandade känslor så klart men det känns väldigt tråkigt att lämna allting som har med Göteborg och Häcken att göra, säger hon i ett uttalande.

Enligt vad GP erfar är det Arsenal, med tidigare FC Rosengårdtränaren Jonas Eidevall, som ligger bäst till i jakten på Blackstenius. Men enligt GP har också Chelsea visat intresse. Det är de två lagen som just nu toppar Women's Super League, som är högstaserien för damer i England. 

”En position där hon kan välja fritt”

Och att det är en jakt på svenska landslagsstjärnan, det bekräftas av Blackstenius agent Linus Gunnarsson.

– Hon har nått en position i sin karriär där hon kan välja fritt, vilket är superkul. Jag har jobbat med Stina länge och tycker det är väldigt välförtjänt, säger han till SVT Sport.

Enligt Linus Gunnarsson är övergången klar ”väldigt snart”.

– Det är ju mitten av januari och hon vill ju komma igång och spela fotboll. Men exakt när kan jag inte säga just nu.

Ersätter världens bästa Miedema (?)

Om Arsenal blir Stina Blackstenius nya klubbadress kommer hon sammansluta med tidigare lagkamraten i Linköping, norska landslagsspelaren Frida Maanum.

I laget finns också ”världens bästa fotbollsspelare” enligt BBC, nederländskan Vivianne Miedema. Men om hon blir kvar till efter transferfönstret är oklart, rykten har placerat henne både i lag som PSG och CL-mästaren Barcelona.

SVT Sport har sökt Stina Blackstenius för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.