Foto: Bildbyrån

Uppgifter: BP-tränaren Luis Pimenta får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Brommapojkarna sparkar tränaren Luis Pimenta, uppger Expressen.

Detta efter anklagelser om rasism, sexism och pennalism.

Klubben har enligt Expressen redan kontaktat ett antal tänkbara ersättare till portugisen.

Det var i Aftonbladet som ett antal anonyma BP-spelare i fredags vittnade om en kultur präglad av pennalism och mobbning i omklädningsrummet. BP har därefter tillsatt en utredning och tills vidare har assisterande tränaren Gonçalo Pereira tagit över huvudansvaret.

Nu skriver Expressen att klubbens styrelse väljer att göra sig av med Luis Pimenta samt Gonçalo Pereira.

SVT Sport har pratat med Brommapojkarna som inte vill kommentera uppgifterna i nuläget.

Pimenta själv uttalade sig i ett pressmeddelande i går där han svor sig fri från anklagelserna, men erkänner att han använt ord som ”pussy” och ”balls”, som han menar är vanligt förekommande i omklädningsrum inom seniorfotbollen.

”Efter en ödmjuk självrannsakan förstår jag att de två uttrycken, som användes på engelska, får en annan betydelse och en sexuell konnotation när de översätts till svenska”, sade Pimenta i pressmeddelandet.

”Jag är glad att klubben tar frågan på allvar och snabbt har startat en process för att få all korrekt fakta på bordet”, fortsatte han.

Sportsligt sett ligger nykomlingen BP just nu på negativ kvalplats i tabellen, en poäng bakom Sirius på säker mark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.