Caroline Seger och FC Rosengård sportchef Therese Sjögran. Foto: Johan Nilsson/TT

Caroline Seger klar för två nya år med Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger, 37, är inne på det sista året av sitt nuvarande kontrakt med FC Rosengård.

Nu ser det ut som att hon kommer att spela vidare även nästa säsong.

Enligt uppgifter till SVT Sport har landslagskaptenen nyligen förlängt sitt kontrakt till 2024 – vilket skulle innebära att hon blir kvar i damallsvenskans serieledare tills hon är närmare 40 år.

Caroline Seger är en av svensk damfotbolls allra största spelare genom tiderna. För ett år sedan spelade hon sin 215:e landskamp och passerade då Therese Sjögrans rekord över flest antal landskamper för det svenska landslaget.

På måndag påbörjar hon resan mot ännu ett mästerskap när landslaget samlas i Båstad för att förbereda sig för EM i England.

– Vi går in med ett helt annat favoritskap än vad vi någonsin har gjort, sa hon till Dagens Nyheter nyligen.

Det spekulerades redan 2019, när hennes dåvarande kontrakt med Rosengård skulle gå ut, om hon var på väg att avsluta sin karriär, men i november 2019 förlängde hon till slut med tre år, till och med 2022.

– Det känns helt rätt. Min motivation och drivkraft finns fortfarande där, sa hon i TV4:s Nyhetsmorgon 2019.

Spelat i Rosengård sedan 2017

Under sin karriär har Seger spelat för klubbar som Linköping, Philadelphia, New York, Tyresö, Paris Saint-Germain och Lyon, men sedan 2017 är det Rosengård som gäller.

Det nuvarande treårskontraktet är på väg att gå ut, men enligt vad SVT Sport erfar har Caroline Seger nyligen förlängt avtalet över säsongen 2024. Det skulle i så fall innebära att hon har kontrakt med FC Rosengård till hon är nästan 40 år – hon fyller 39 år i mars 2024.

Enligt uppgift har Rosengård nyligen fotograferat Seger i en tröja med 2024 på ryggen. Huruvida Seger ska spela hela kontraktstiden är inte känt.

”I mitt fall är fotbollen mitt liv”

Till DN sa hon häromdagen så här om den fortsatta karriären:

– De här frågorna börjar komma när man lämnar 30-strecket. Då ska man nästan sluta, för då börjar nästa liv, speciellt när man är kvinna. Då ska man liksom få barn och skaffa sig en ny karriär. I mitt fall är fotbollen mitt liv, jag trivs bra och älskar det jag håller på med.

SVT Sport har sökt FC Rosengård och Caroline Seger.

Om Caroline Seger skulle spela 2024 ut, så kommer hon att vara aktiv längre än många tidigare landslagsstjärnor: Pia Sundhage var 36 när hon slutade, Therese Sjögran 38 och Lotta Schelin 34.

KLIPP: Caroline Seger om Rosengårds prioritering

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.