Frank Lampard får sparken enligt uppgifter. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Chelsea sparkar Frank Lampard

Uppdaterad
Publicerad

Frank Lampard har sparkats av Chelsea. Dagens tidiga uppgifter bekräftas nu av klubben.

Igår vann Chelsea över Luton Town, som hör hemma i brittiska andraligan Championship, i FA-cupen. Nu bara timmar senare fick tränaren Frank Lampard lämna sin post.

– Det var ett väldigt svårt beslut för klubben, inte minst för att jag har en mycket bra relation med Frank privat och jag har stor respekt för honom. Under rådande omständigheter anser vi att det är bäst att byta ledare, säger klubbens ägare Roman Abramovich i ett pressmeddelande.

Ligger nia

The Telegraph skrev att klubben sagt åt spelarna att inte befinna sig på träningsanläggningen förrän under eftermiddagen.

Chelsea har en tuff tid i Premier League bakom sig. Man har förlorat fem av de åtta senaste matcherna och ligger just nu på nionde plats.

42-årige Lampard tog över som tränare i Chelsea i juli 2019. Innan dess gjorde han 648 matcher som spelare för klubben över 13 säsonger mellan 2001 och 2014.

– Han är en väldigt viktig ikon för klubben och hans status här kommer att förbli oförminskad. Han kommer alltid att vara välkommen tillbaka till Stamford Bridge, säger Abramovich.

Klubben har i nuläget inte presenterat något ersättare.

ARKIV: Pogba frälse United (20/1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.