• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora protester i Paris – efter uppgifterna om Lionel Messi Foto: Bildbyrån/Twitter

Uppgifter: Messi lämnar PSG till sommaren – stora protester i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Vilda protester bröt ut vid PSG:s huvudkontor.

Detta efter uppgifter om att Lionel Messi kommer lämna klubben i sommar.

Supportrarna kräver nu styrelsens avgång, enligt Get French Football News,

Lionel Messi uppges lämna PSG i sommar då hans kontrakt går ut. Enligt brittiska BBC är Messi inte övertygad om Qatarägda Paris Saint-Germain kan utmana i den europeiska toppfotbollen. Den tidigare storsatsande klubben ska ha ekonomiska problem och satsar alltmer på yngre förmågor.

I Messis kontrakt finns en klausul på förlängning över säsongen 2023/2024, men den ser alltså inte ut att förlängas.

Stora protester i Paris

Uppgifterna kring att Messis avsked närmar sig uppbådade stora protester i Paris. Ett stort antal supportrar har tagit sig till klubbens huvudkontor och enligt Get French Football News kräver de styrelsens, och därmed presidenten Nasser Al-Khelaifis, avgång. Även kritik mot Messi såväl som stjärnkollegan Neymar framfördes.

Vilken Messis eventuella nästa klubbadress blir är inte klart. Det har ryktats om såväl en återkomst till Barcelona som en flytt till David Beckham-ägda Inter Miami i MLS.

Under tisdagen kom nyheten att PSG stänger av Messi i två veckor. Anledningen var att han rest till Saudiarabien, där han är turistambassadör, utan att ha fått klubbens tillåtelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lionel Messi stängs av i två veckor. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.