Foto: Bildbyrån/TT

Officiellt: Örebro sparkar Cedergren – efter en match

Uppdaterad
Publicerad

Joel Cedergren anslöt inför säsongen.

Efter en match vid rodret i Örebro i superettan sparkas tränaren och ersätts av Axel Kjäll.

– Jag vill egentligen inte lämna mitt uppdrag, men har respekt för att styrelsen fattar detta beslut. Jag önskar spelarna och klubben lycka till under årets säsong, säger Joel Cedergren till klubbens hemsida.

Örebro åkte ur allsvenskan i fjol och valde att gå skilda vägar med den dåvarande tränaren Marcus Lantz. Ersättaren blev Joel Cedergren – som då skrev ett treårskontrakt med klubben.

Nu har Örebro fattat beslutet att sparka tränaren – efter bara en spelad match i superettan. Örebro förlorade premiären borta mot IK Brage med 0-3. Enligt Expressen har det sedan en tid tillbaka funnits ett utbrett missnöje från spelartruppen gentemot tränarens filosofi.

– Den samlade bilden är att förtroendet inte finns där och därför behöver vi förändra. Det är tungt att som styrelse behöva ta ett beslut av detta slag och i synnerhet i detta tidiga skede på säsongen. Vi har dock ingen tid att förlora. Vi har haft långa och noggranna diskussioner med Joel, och kommit fram till att det bästa för laget är att förändra organisationen och byta tränare, säger ÖSK:s ordförande Kent Persson.

Örebros styrelse har nu beslutat att Axel Kjäll åter blir huvudtränare, meddelar klubben. Han lämnar därmed rollen som fotbollschef för att kunna fokusera enbart på tränarrollen. Avtalet sträcker sig över resten av säsongen.

Örebro slutade näst sist i allsvenskan i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.