Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Senegals stjärna Sadio Mané missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Mardrömsbeskedet för Senegal.

Deras stora fixstjärna Sadio Mané, till vardags i Bayern München, har skadat sig och missar VM, det rapporterar L'Equipe.

Det var i första halvlek av tisdagskvällens match (6-1 vinst mot Werder Bremen) som Mané skadade sig. Enligt L'Equipe handlar det om en senskada som håller honom borta från spel i flera veckor.

Efter matchen var Bayerns tränare Julian Nagelsmann undvikande i sina svar kring skadan på Mané.

– Jag kan inte säga exakt vad han har. Han fick en träff på höger knäskål, men i nuläget kan jag inte säga mer. Jag såg honom inte efter matchen, jag hoppas att det inte blir för allvarligt.

Men enligt L'Equipe är det alltså nu klart att Manés skada gör honom otillgänglig för Senegals landslag över VM. Förbundskapten Aliou Cissé ska presentera sin trupp på fredag.

Senare under onsdagen lämnade Bayern München en uppdatering kring Sadio Mané.

– Han skadade toppen av smalbenet och kommer inte vara tillgänglig på lördagens match mot Schalke. Han kommer undersökas mer under de följande dagarna. FC Bayern är också i kontakt med medicinska personalen hos Senegals fotbollsförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.