Carli Lloyd historisk när USA vann igen

Med två mål låg Carli Lloyd, 36, bakom USA:s 3–0-seger mot Chile.

Samtidigt blev anfallaren historisk som den första spelaren någonsin att göra mål i sex raka VM-matcher.

– För mig handlar det inte om att slå rekord utan om att vinna en till VM-titel med det här laget, säger hon.

Precis som mot Sverige så storspelade Chiles världsmålvakt Christiane Endler, till vardags i Paris Saint-Germain, i mötet med USA. Keepern höll siffrorna nere när amerikanskorna tog en bekväm 3–0-seger i vad som kunde ha blivit en mycket mer ojämn historia.

Carli Lloyd gav de regerande världsmästarna ledningen i den elfte minuten när hon fick dunderträff med vänsterfoten från position inuti straffområdet. Målet innebär att hon blev historisk som den första spelaren att göra mål sex VM-matcher i rad.

I den 35:e minuten nickade Lloyd in 3–0 efter en hörna och där emellan hade Julie Ertz nätat på samma sätt.

Efter en ensidig första halvlek lyckades chilenskorna spela 0–0 med USA i den andra. Det saknades dock inte chanser, Carli Lloyd kunde ha fullbordat ett hattrick men nickade först en boll i ribban och missade sedan en straff.

– Oavsett om jag börjar på bänken eller får spela från start så försöker jag hjälpa det här laget på alla sätt jag kan. Det är rätt fantastiskt att vi har använt 20 olika spelare i de här två matcherna. Det är fantastiskt och jag är stolt över hela laget, säger Lloyd.

USA är i och med segern vidare till åttondelsfinal. Men först väntar Sverige – som också står på sex poäng men med klart sämre målskillnad – på torsdag kväll. USA vilade stjärnspelare i dagens match, däribland Alex Morgan som gjorde fem mål i premiären mot Thailand.

– Det kommer inte att bli någon enkel match mot Sverige men vi ser fram emot att möta dem. Chile gav oss en tuff match i dag också så all heder till dem, säger Carli Lloyd.

Matchen lockade hela 45 594 åskådare vilket är den bästa siffran i VM-turneringen hittills. Sveriges möte med Thailand sågs bara av 9 354 personer vilket är turneringens sämsta siffra.