Supporter åtalad – sparkade Aaron Ramsdale i ryggen Foto: Viaplay

Våldsam Tottenhamsupporter identifierad – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Den Tottenhamsupporter som sparkade Arsenals målvakt Aaron Ramsdale i ryggen efter derbyt i söndags har identifierats. Den 35-årige mannen åtalas för misshandel och ska infinna sig i domstol i London 17 februari.

Det var efter slutsignalen som Arsenals målvakt hamnade i gräl med Tottenhams brasilianske VM-spelare Richarlison. Det var upprörd stämning även på läktarplats när Ramsdale hämtade sina grejer bakom målet. En man sprang då ner mot målvakten och sparkade honom i ryggen, vilket gjorde att ett större bråk mellan flera spelare utbröt.

Arsenals tränare Mikel Arteta drog handgripligen bort sina hetaste spelare.

– Supportrarna var på mig under matchen, så jag gav tillbaka. De som jag gav tillbaka på tog det sportmannamässigt, men en supporter försökte ge mig en smäll i ryggen. Det är en skam, för det är ju bara en fotbollsmatch trots allt, sade Ramsdale enligt BBC.

Blev avstängd direkt av Tottenham

Mannen har nu identifierats och åtalas för misshandel genom sparken och för att ha kastat in ett föremål. Polisen har fått hjälp av Tottenham, som tar starkt avstånd från angreppet, i sina försök att identifiera mannen som är namngiven i engelsk press.

Nya bilder från tidigare i dag tidigare visar hur mannen tog av sig sin maskering och blottade ansiktet. Mannen blev omedelbart avstängd från Tottenham Hotspur Stadium.

Arsenal vann matchen med 2-0 och har gått loss i toppen av Premier League.

SE MER: Liverpool chockades av Brighton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.