Vansinnig vändning på stopptid – Lazio fixade åttonde raka

Lazio såg ut att få sin sju matcher långa segersvit bruten borta mot Cagliari. Men med två mål på stopptid vände Lazio 0-1 till 2-1. Felipe Caicedo nickade in segermålet i den 98:e minuten.

Cagliari hade inte förlorat i ligan sedan den 1 september och efter Giovanni Simeones ledningsmål gick det mesta hemmalagets väg.

Lazio tog visserligen över i den andra halvleken och skapade rikligt med chanser, men kunde inte göra mål. Robin Olsens är avstängd och i hans frånvaro gjorde Rafael en stark insats i Cagliari-målet.

Varnades vid målet – andra matchen i rad

Ledningen stod sig när klockan tickade upp på 90 minuter, men då la Lazio in ytterligare en växel. I den 93:e minuten gjorde Luis Alberto 1-1 efter en situation där bollen dök upp framför fötterna på spanjoren.

Det pressade hemmalaget vädjade till domaren att han skulle blåsa av matchen. Istället fick de se Felipe Caicedo nicka in 2-1 i den 98:e minuten. Caicedo firade på samma sätt som han gjorde när han nätade på stopptid mot Juventus i den förra omgången – genom att dra av sig tröjan och således tilldelas ett gult kort.

Lazio tog åttonde raka ligasegern och hakar på topplagen i Serie A. Just nu skiljer det bara tre poäng mellan Lazio på tredjeplats och serieledaren Inter. Dessutom bröt de Cagliaris 13 matcher långa svit utan att förlora. Hemmalaget var mäkta irriterat efter matchen där domaren eskorterades av planen av upprörda hemmaspelare.