Jubel i Leicester och depp för Heung Min Son. Foto: Bildbyrån

VAR i fokus när Tottenham förlorade

Det blev en kostsam förlust med 1–2 för Tottenham borta mot Leicester i Premier League-fotbollen.

Londonlaget såg ut att gå mot en stabil 2–0-vinst i den andra halvleken – men då klev VAR in i handlingen.

Högerbacken Serge Aurier trodde i den 64:e minuten att han hade utökat ledningen för ”Spurs”, men efter videogranskning dömdes målet bort på grund av en hårfin offside på sydkoreanen Son Heung Min, till synes i linje men enligt VAR millimetern på fel sida.

Beslutet att underkänna målet fick flera tidigare Premier League-profiler att reagera starkt.

”Sättet VAR används på är skit. Det kunde och borde gynna spelet men just nu suger det bara livet ur sporten”, skriver Gary Lineker, som har ett förflutet både i Leicester och Tottenham, på Twitter.

”Är ett skämt”

Den engelske fotbollsikonen får medhåll av den tidigare Manchester United-målvakten Peter Schmeichel, vars son Kasper vaktar målet för Leicester.

”Jag kommer ALDRIG bli ett fan av VAR i dess nuvarande form. Att inte ge Spurs sitt andra mål är ett stort skämt”, skriver dansken och tillägger:

”Låt mig vara tydlig. VAR infördes för att rätta till TYDLIGA domarmisstag, inte för offsides med en halv centimeter”.

I stället för 0–2 tippade matchen över till Leicesters fördel.

Tappar mot toppen

Kvitteringen till 1–1 kom bara minuter efter det bortdömda målet genom Ricardo Pereira – och med fem minuter kvar att spela var vändningen ett faktum. Detta när James Maddison drog till från straffområdets utsida och satte bollen perfekt utom räckhåll för målvakten Paulo Gazzaniga.

Tottenham kommer nu allt längre ifrån topplaceringarna och är hela sju poäng efter serieledande Liverpool med en match mer spelad.

Leicester däremot går, åtminstone tillfälligt, upp på andra plats med fyra poäng upp till Liverpool.