Vardy gjorde mål för åttonde ligamatchen i rad

Uppdaterad
Publicerad

Leicester vann i Birmingham mot Aston Villa med 4-1 och tätade avståndet till bortflyende Liverpool i serietoppen till åtta poäng. Målkungen Jamie Vardy gjorde mål för åttonde matchen i rad och har siktet inställt på sitt eget Premier League-rekord.

Efter drygt 20 minuters spel blev Vardy frispelad i djupet av Kelechi Iheanacho och rundade målvakten Tom Heaton men missade avslutet helt, en Aston Villa-back snubblade och Vardy fick en ny chans och gjorde då inget misstag och satte 1-0. En kvart från slutet slog Vardy till igen och sprang i djupet och placerade in bollen för 4-1.

Förutom att Vardy gjorde mål för åttonde ligamatchen i rad var det också Leicesters åttonde raka seger, vilket är ett klubbrekord.

Vardy har rekordet i Premier League med att göra mål elva matcher i rad från den magiska säsongen 2015-16 som slutade med det mest sensationella ligaguldet i engelsk fotbollshistoria.

Tittar man på högsta serien i England är rekordet från säsongen 1950-51 då Blackpools Stan Mortensen gjorde mål i 15 raka matcher. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.